Industria de electrocasnice: Servind Europa și cetățenii ei 

Lansarea raportului Electrocasnicele în Europa 2015-2016 (Home Appliance Europe 2015-2016) demonstrează beneficiile pe care le aduce acest sector europenilor


Data:     10/01/2017

Astăzi, (10 ianuarie) Comitetul European al Producătorilor de Electrocasnice (CECED) lansează la Bruxelles și în toată Uniunea Europeană, prin intermediul rețelei de Asociații Naționale, primul raport privind Electrocasnicele în Europa ce asigură o acoperire detaliată a contribuției sociale, economice și de mediu a sectorului în Europa, pentru europeni. Lansarea este gazduită de europarlamentarul  Brando Benifei (grupul socialiștilor și democraților, Italia) în prezența domnilor Paul Hodson (DG ENER), Hugo Maria Schally (DG ENV), Dario Tamburrano (europarlamentar, Italia) si a doamnei Birgit Weidel (DG GROW)


Președintele CECED, Dr Reinhard Zinkann (Director Executiv si Coproprietar al Miele & Cie KG) a spus: “Este o mare plăcere să vă prezint acest raport. El furnizează o privire de ansamblu asupra uneia dintre cele mai recunoscute ramuri ale industriei europene și demonstrează că sectorul nostru poate fi parte a unei soluții de abordare a provocărilor majore cu care se confruntă astăzi europenii. Pune în evidență locurile de muncă pe care le asigurăm, valoarea economică pe care o creăm și pașii importanți pe care îi facem în ceea ce privește inovarea, comerțul, eficiența energetică și sustenabilitatea .”

“Viziunea noastră este a unei Europe care în care echipamentele livrate de sectorul nostru aduc valoare economică, socială și de mediu.”

Directorul General al CECED, domnul Paolo Falcioni, a spus: “ Sperăm că prin acest raport contribuția membrilor noștri devine mai clară și mai bine înțeleasă. E o trecere în revistă a ceea ce reprezintă sectorul electrocasnicelor din punct de vedere economic, social și de mediu.”

Raportul este încă o acțiune exectutată ca parte a viziunii pe zece ani a industriei, Electrocasnicele 2025
(Home Appliance 2025) care a fost lansată în Aprilie 2015. Viziunea arată nu doar ceea ce a realizat sectorul dar și ceea ce ar putea realiza în plus, dacă există mediul politic corect.

Raportul poate fi citit la http://www.ceced.eu/HA2025_report/