Bruxeles, 28 Februarie, 2018

In incercarea de a raspunde nevoii de informatie a reciclatorilor cu privire la prezenta, in deseurile electrice, a materialelor si componentelor care necesita tratare separata, producatorii si organizatiile de transfer de responsabilitate ale producatorilor s-au asociat pentru a crea “Information for Recyclers – I4R”, o platforma care sa constituie o sursa unica de furnizare a unei intregi game de informatii despre gestionarea substantelor periculoase

http://www.i4r-platform.eu  

 

DIGITALEUROPE si CECED, impreuna cu WEEE Forum, o asociatie internationala a organizatiilor de transfer de responsabilitate si centru de competenta, lanseaza astazi o platforma online comuna de informatii pentru reciclatori (I4R). Aceasta noua platforma va permite reciclatorilor sa acceseze informatia despre prezenta si localizarea materialelor si componentelor care necesita tratare separata. WEEE Forum va gazdui si intretine platforma.  

“Dorim sa gasim solutii la aceasta problema iar platforma I4R este cruciala in buna informare a managerilor din industria de reciclare precum si in buna pregatire a muncitorilor in ceea ce priveste siguranta.”, a spus Cecilia Bonefeld-Dahl, Director General al DIGITALEUROPE. “Prin furnizarea de informatii la nivelul grupelor de produse, platforma I4R va ajuta reciclatorii sa optimizeze sortarea acolo unde este cazul”, a aduagat dumneaei. 

“Vor beneficia de valoarea aduagata a platformei I4R atat reciclatorii si industria cat si cetatenii europeni. Este inca un exemplu al sectoarelor industriale care lucreaza impreuna pentru a contribui la o Societate Circulara, de aceasta data prin sprijinirea reiclarii si a valorificarii materiilor prime secundare.” , a subliniat Directorul General al CECED, domnul  Paolo Falcioni.

"Platforma I4R este un important pas inainte in imbunatatirea proceselor de tratare si a conformarii in general”, a spus  Pascal Leroy, Secretar General al WEEE Forum. “Reciclatorii solicita informatii usor accesibile despre prezenta, in deseurile electrice, a bateriilor, circuitelor imprimate sau plasticelor ce contin intarzietori de flacara brominati.”

Explicatie

Articolul 15 al Directivei 2012/19/EU cu privire la Deseurile de Echipamente Electrice si Electronice (DEEE) cere producatorilor de echipamente electrice si electronice (EEE) sa furnizeze gratuit informatii cu privire la pregatirea pentru reutilizare si pentru tratare pentru fiecare tip de EEE introdus pe piata. In 2005 CECED si DIGITALEUROPE, in numele producatorilor de electrocasnice, echipamente informatice si de telecomunicatii si electronice de consum au ajuns la un acord privind formatul acestor informatii cu reciclatorii de echipamente electrice grupati in EERA. Incepand cu aceasta data, producatorii au colectat informatiile intr-un format de raportare armonizat pentru fiecare produs de pe websiteurile lor. Astazi ei lanseaza o platforma online comuna.  

--

Pentru mai multe informatii puteri contacta: 

DIGITALEUROPE

Lionel Sola, Director of Communications and Political Outreach

+32 492 25 84 32 or lionel.sola@digitaleurope.org

CECED

Korrina Hegarty – Environment Policy Director

+32 2 738 78 14, korrina.hegarty@ceced.eu 

WEEE FORUM

Pascal Leroy – Secretary General

+32 473 756 153, pascal.leroy@weee-forum.org