Industria de Electrocasnice își indeplineste partea sa de obligații în gestionarea deșeurilor de echipamente electrice în România. Toți actorii care intră în contact cu deșeurile electrice trebuie să își îndeplinească partea lor de obligații
14/09/2016
În cadrul întâlnirii din 14 septembrie cu doamna Carmen Ioana Moldovan, președinte al Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic a Camerei Deputatilor, domnul Paolo Falcioni, director general al CECED, a avut un mesaj pozitiv cu privire la perspectiva gestionării deșeurilor de echipamente electrice în România.
Domnul Falcioni a spus: “Am împărtășit opinia industriei noastre cu privire la gestionarea deșeurilor de echipamente electrice doamnei Carmen Moldova. Am discutat o serie de subiecte importante, cum ar fi relevanța industriei de electrocasnice pentru economia europeană. În cadrul discuției despre deșeurile de echipamente electrice, i-am indicat dorința industriei noastre de a avea o contribuție la solutionarea acestei probleme, precum și actiunile, investițiile și eforturile deja făcute în România și în Uniunea Europeană. Am subliniat de asemenea că sistemul existent, în care doar industria este responsabilă de atingerea țintelor, fără a avea mijloacele necesare/instrumentele operaționale pentru a-și indeplini obligațiile, trebuie revizuit”.
Domnul Falcioni a continuat:” Am apreciat dorința doamnei Moldovan de a asculta îngrijorările noastre legate de deșeurile electrice. Sunt încrezător că având un asemenea dialog, transparent și constructiv, România va fi mai bine pregătită pentru a aborda viitoarele provocări legate de gestionarea deșeurilor electrice și atingerea țintelor, alături de producători și de ceilalți actori relevanți care activează în domeniul DEEE.
Industria europeană de electrocasnice iși îndeplinește în prezent obligațiile și contribuie la soluționarea problemei DEEE la nivel European. Este însă necesar sprijinul celorlalți participanți la proces: industria de electrocasnice nu poate rezolva singură această problemă.
CECED subliniază că toți actorii care intră în contact cu deșeurile electrice trebuie să opereze conform unor standarde comune de colectare, transport și tratare.